Denenmiş ve etkisi kanıtlanmış tedavilerin yanı sıra beslenme şeklinizle de soğuk algınlığına karşı koyabilirsiniz. Dengeli bir gıda alımı iyileşme süresini hızlandırabilir.
- Acı biber, zencefil ve benzerleri: Acı tatlar ağız içi bölgeyi ısıtır ve kan dolaşımını güçlendirir; böylece immün sistem soğuk algınlığı virüslerine karşı daha iyi savunma yapabilir.
- Papatya çayı: Boğaz ağrılarında yatıştırıcı etki gösterirler.
- Hatmi çiçeği çayı: Öksürük için yatıştırıcı etki sağlar.
- Kekik çayı: Antioksidan bakımından zengin içeriği güçlü anti-viral etki sergiler.
- Nane-Limon çayı: Grip ve soğuk algınlığında nane-limon karışımı akciğeri ve bronşları rahatlattığından öksürük üzerinde rahatlatıcı etki sağlar.
- Sıcak tavuk suyu çorbası: İçerdiği protein sayesinde mukozalarda anti-inflamatuvar ve şişliği giderici etki gösterir.
- Bal: Arı balında antibakteriyel bir etki söz konusudur. Bunun dışında ağız içi bölgesindeki mukozaları rahatlatıcı etkisi de bulunur.
Bu sayfadaki bilgiler, bir hekim veya eczacıya danışmanın yerine geçemez. Daha fazla bilgi için bir hekime ve/veya bir eczacıya başvurunuz.